De voedingscoach, voor een gezond en fit lichaam

Voeding is een van de belangrijkste factoren als het gaat om het behalen van een lichamelijke doelstelling. Het is dan ook niet voor niks dat je overal hoort dat voeding voor 80% je resultaat bepaalt. Je kunt het vergelijken met een auto, gooi je de verkeerde benzine in je auto, dan presteert deze niet zoals het hoort. Gooi je de verkeerde voeding in je lichaam op verkeerde momenten? Dan werkt je lichaam verre van optimaal.De voedingscoach kijkt naar welke voeding het beste is voor jou om te nuttigen. We kijken naar je kcal-behoefte en vooral naar welke voeding voor jou wel en niet werkt.

De Voedingscoach geeft persoonlijk advies

Mag ik dan geen brood meer eten ?
Een vraag die wij, als voedingscoach, vaak krijgen. Brood hoeft niet per se goed of slecht te zijn. Uiteraard hangt het af van de kwaliteit van het brood. Een goedkoop brood uit de supermarkt kun je wel als slecht ervaren ten opzichte van een goed gebakken meergranen volkorenbrood van de bakker. Zo zijn er nog veel meer nuances die wij in ons advies meenemen.Mag ik dan geen koolhydraten meer eten?
Jawel! Wij zijn zeker geen voorstander van geen koolhydraten eten. Koolhydraten zijn juist belangrijk voor je spierbehoud en energielevels. Wellicht zal er een periode zijn dat wij adviseren om helemaal geen koolhydraten te eten, maar dit zal nooit langer dan 2 tot 3 weken achter elkaar zijn.

Luister naar je voedingscoach voor een gezond en vitaal lichaam

In deze moderne maatschappij spreken we ons lichaam fysiek steeds minder aan. Ook de eetgewoonten zijn slechter geworden, terwijl voeding de basis is voor een gezond en vitaal lichaam. Belangrijk is om de stofwisseling te optimaliseren. Dat wil zeggen: het lichaam voortdurend voorzien van de nodige voedingsstoffen, op de juiste ogenblikken, zodat er een optimale omzetting is van voeding naar weefsel (recupereren) en van voeding naar energie (presteren). Alleen daardoor wordt maximaal presteren en optimaal recupereren mogelijk.
Moet ik dan een voedingsschema volgen waarbij ik constant hetzelfde eet?
Nee hoor. De voedingscaoch van PersonalProf maakt een persoonlijk en gevarieerd voedingsplan. Dit houdt in dat wij laten weten welke voedingsstoffen jij het beste kunt eten en op welk moment. Jouw voedingscoach zorgt ervoor dat je weet in welke voedingsmiddelen welke stoffen zitten en dat je deze kunt samenvoegen tot een maaltijd die jou schikt.

Meer informatie over de voedingscoach

Je hoort mensen vaak zeggen: “Je bent wat je eet.” Maar hoe kan het dan zo zijn dat sommigen dun blijven en anderen aankomen, terwijl ze hetzelfde eten? Wij zoeken het antwoord in de opname van het lichaam. Als je lichaam niks opneemt, dan gaat het er boven in en komt het er beneden weer uit. Simpel. Onze voedingscoach optimaliseert jouw opname, zodat alle voedingsstoffen benut worden.

• De voedingscoach is essentieel voor het behalen van jouw doel
• Op maat gemaakt advies van de voedingscoach
• De juiste en gevarieerde voeding gekoppeld aan de training

Neem contact op

Matthijs van de Wetering

Matthijs van de Wetering
Voedingscoach