Hoe maak je een vullende salade?

 • Hoe maak je een vullende salade?

  Hoe tover je een krop sla om tot een lekker vullende maaltijdsalade? Ik geef je graag tips in het artikel van vandaag: een lekkere salade maken!

  Geen zin om te koken

  Ik ken hele volksstammen die geen zin hebben in eten op warme dagen. Misschien ken ik zelfs nog wel meer mensen die bovendien ook geen zin hebben om te koken. Een snelle salade is dan een uitkomst, maar dan het liefst wel eentje die voedt. De perfecte maaltijdsalade bevat niet alleen een basis van groente, maar ook eiwitten en onverzadigde vetten.

  Hoe maak je een vullende salade?

  De basis van een salade bestaat uit groente. Dit kan eenvoudig veldsla of spinazie zijn die gewassen te koop is, maar natuurlijk ook gekookte of gestoomde groente. Sperziebonen (denk aan een salade nicoise), bloemkool en wortels zijn hier ideaal voor. Zelf gebruik ik vaak restjes van de dag ervoor als basis.

  Maaltijdsalade maken | eethetbeter.nl

  Eiwitten toevoegen

  Onlangs legde ik het belang van eiwitten voor het spierherstel en de spieropbouw al uit. Voeg dus gerust vlees, vis, eieren of peulvruchten toe aan het gerecht. Ook hiervoor kan je een restje van de avond ervoor gebruiken. Uit ervaring kan ik je vertellen dat die overgebleven saté van de barbecue van de avond ervoor in de lunch uitstekend smaakt. Kies ook eens voor een roerei of stukjes kaas in je salade.

  Vetten erbij

  Een dressing is niet alleen erg lekker, maar ook functioneel. Sommige vitamines laten zich namelijk alleen oplossen in vet. Een dressing bevat doorgaans drie delen olie en één deel azijn. Kies voor een extra vierge olijfolie of een olie van noten en laat de zonnebloemolie en slaolie in de kast staan. Gebruik ook eens citroensap in plaats van azijn of voeg pesto, mayonaise, yoghurt of mosterd toe. Vergeet het zout en de peper niet voor nog meer smaak. Een avocado is tevens een mooie bron van vetten.

  Smaakmakers

  Over meer smaak gesproken: tot slot doe je de smaakmakers erbij. Een stukje fruit, gegrilde paprika, wat geroosterde noten of verse kruiden maken het af! Van in roomboter met knoflook gebakken champignons of roergebakken courgette met tijm loopt het water me al helemaal in de mond. Een potje met kappertjes, augurken, zilveruitjes of gedroogde tomaten is eveneens een mooie toevoeging. Een lekkere salade maken is zo moeilijk nog niet!

  Mijn favoriete maaltijdsalades

  Los van mijn “oh het is zo simpel een lekkere maaltijdsalade te maken”-verhaal, is het wellicht handig om wat van mijn favoriete smaakcombinaties te delen:

  • Salade Nicoise
  • Wortel met gehakt
  • Sperziebonen, ijsbergsla, paprika hamburger en mango met een dressing van yoghurt
  • Groene kool, komkommer, tonijn, rode ui, zongedroogde tomaat en zilveruien met een dressing van extra vierge olijfolie
  • Veldsla met blauwe bes, feta, pecannoten en een dressing van citroensap met extra vierge olijfolie

   

  Heb jij op warme dagen ook altijd zo weinig zin om te koken?

  Recept voor salade nicoise | eethetbeter.nl

  Leave a comment

  Required fields are marked *

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Op dit moment is er geen medewerker online, laat je bericht achter.

Je naam
* E-mail
* Wat is uw vraag?
Inloggen

Heeft u vragen? Stel uw vraag online aan ons!

Je naam
* E-mail
* Wat is uw vraag?
Chat is online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

Is uw vraag beantwoord?
PersonalProf

PersonalProf