Mylogenics

Mylogenics, de nieuwe revolutionaire manier van trainen!

Mylogenics spoort direct de zwakke schakel op

Een combinatie van test- en behandel technieken waarmee PersonalProf zich onderscheidt en specialiseert in de fitness wereld. Fysiotherapeuten kunnen behandelen en personal trainers geven training. Loop je tegen een klacht, pijn of disfunctie aan tijdens het sporten, dan moet hier meestal op dat moment door de trainer een andere manier gevonden worden om om het probleem heen te trainen. De klant zal bij een aanhoudende klacht doorgestuurd moeten worden naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Ben je onder behandeling bij een fysiotherapeut geweest en wil je je lichaam versterken d.m.v. krachttraining, dan zal de fysio je waarschijnlijk doorsturen naar een personal trainer of sportschool waar je er zelf achter moet komen hoe je verder moet gaan met training.

Mylogenics vormt een brug tussen de fysiotherapeut en de personal trainer. Kom jij een klacht tegen tijdens het doen van een oefening? Kun je niet helemaal goed doorzakken in een squat zonder last te krijgen van je knieën of heb je altijd last van die ellendige onderrug? Met mylogenics kijken we meteen naar de beweging waarvan je op dat moment last hebt. We sporen door onze anatomische- en bewegingskennis de mogelijk disfunctie op en behandelen deze met relaise en activation technieken. Het doel van mylogenics is dan ook om direct resultaat te boeken en het probleem op te lossen. Komt dit zelfde probleem weer terug? Dan is waarschijnlijk niet de oplossing van een gevolg van een probleem aangepakt.

Mylogenics is een nieuwe revolutionaire test- en behandelmethodiek die ervoor staat om direct resultaat te boeken. Binnen enkele minuten sporen wij zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op van onze cliënt. Met diverse testprotocollen zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen krijgen we een nauwkeurig beeld van het functioneren van het lichaam van onze cliënt. Deze zwakke schakels versterken we direct ter plekken, passen hier waar nodig het trainingsschema op aan en verbeteren het herstel met de juiste voeding en supplementen.

Enkel punten waar mylogenics voor staat:
- Technieken om de blessuretijd drastisch te verkorten
- Instant mobility strectching
- Adhesie ( verkleving ) van dascia, zenuwen en spieren verhelpen
- Trigger points

Mylogenics bestaat uit 3 onderdelen. Release, activation en rehab. Om een iets beter beeld te geven van deze drie onderdelen lichten wij ze een-voor-een kort toe. Bedenk wel dat deze technieken door onze trainers vaak door elkaar toegepast worden voor het optimale resultaat.

Mylogenics en Release

Het lichaam kan in de knoop zitten door bepaalde disfuncties van spieren. Een spier kan op dit moment de gevraagde beweging ( functie ) niet goed uit voeren. Doordat een spier deze beweging niet goed kan uitvoeren, zal de biomechanica van een gewricht waarover deze spier loopt veranderen. Het lichaam zal dit aangeven als een pijn symptoom. Een pijn symptoom zorgt er vaak voor dat het lichaam een bepaalde oefening niet goed kan uitvoeren. Een disfunctie van een spier kan leiden tot verkleving. Verklevingen zorgen er dan weer voor dat een spier niet zijn normale functie kan uitvoeren.

PersonalProf trainers kunnen dit soort verklevingen opzoeken en verhelpen waardoor iemand weer optimaal zijn training kan uitvoeren.

Mylogenics en Activation

Het lichaam werkt als verlichting die aangesloten zit op een dimmer. Als een dimmer aanstaat krijgen lampen niet alle stroom toegediend alhoewel deze wel aanwezig is. Zodra de dimmer uitstaat zal de stroomtoevoer volledig zijn. Het lichaam werkt net zo. Spieren worden aangestuurd door elektrische signalen vanuit de hersenen. Op het moment dat een spier niet optimaal functioneert, doordat bijvoorbeeld voor langere tijd niet de officiële functie gevraagd is, kan het zijn dat hier als het ware de dimmer op staat. Op dit moment kan een spier dus niet optimaal functioneren en optimaal kracht leveren. Zodra deze spier weer geactiveerd wordt door activatie technieken krijgt een spier zijn functie weer terug.

Ondanks dat mensen soms denken dat ze aardig sterk zijn, blijkt dit soms vies tegen te vallen. Het verschil tussen sterk zijn en belastbaar zijn is groot. Een bodybuilder lijkt namelijk vaak sterk, maar het kan zijn dat zijn spieren niet optimaal functie kunnen vragen en het resultaat van een training waarschijnlijk ook niet optimaal is. Door dit simpel te testen, te activeren en dus direct te verbeteren kan iemand zijn functie terug krijgen en direct beter presteren. De personal trainer van PersonalProf is hierin gespecialiseerd.

Zo zie je maar weer dat een oefening uitvoeren om een bepaalde spier te trainen niet eens optimaal hoeft te, zijn als een spier niet een optimale functie heeft.

Mylogenics en Rehab

De naam zegt het al een beetje “revalidatie”. Veel mensen die kampen met bepaalde lichamelijke problemen zullen hier eerst volledig van moeten revalideren voordat er weer maximaal getraind kan worden.

Er zijn verschillende vormen van letsel en bij elke moet op een andere manier getraind worden. Wordt er niet op een optimale manier gerevalideerd van een trauma, dan kan er weer verkleving in een spier ontstaan waardoor de klachten nog veel langer kunnen aanhouden.

Het is dus van groot belang om van elk soort trauma op de juiste manier te revalideren. Wil je zeker weten dat dit op de juist manier gebeurt? Dan ben je bij een personal trainer van PersonalProf aan het juiste adres.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Op dit moment is er geen medewerker online, laat je bericht achter.

Je naam
* E-mail
* Wat is uw vraag?
Inloggen

Heeft u vragen? Stel uw vraag online aan ons!

Je naam
* E-mail
* Wat is uw vraag?
Chat is online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

Is uw vraag beantwoord?
PersonalProf

PersonalProf