Faq

Veel gestelde vragen

Omdat we vaker dezelfde vragen gesteld krijgen via de email of telefoon hebben we hieronder nogmaals de meest gestelde vragen plus antwoorden neergezet zodat je deze nog eens rustig kunt doornemen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan snel contact met ons op, wij helpen je graag.

Begeleidingsproces

Hoe is jullie werkwijze?

1. Kennismakingsgesprek
Samen kijken we naar u persoonlijke doelstelling en bedenken een strategie om deze te behalen. Als er gekozen wordt met begeleiding te starten plannen we de volgende stap meteen in.
2. Nulmeting
Bij het kennismakingsgesprek heef tu van ons een voedingsdagboek gekregen welke u bij deze stap uitgewerkt meeneemt. De eerst volgende training ontvangt u uw eerste voedingsadvies van onze trainer. Bij deze stap gaan we meten, wegen en eventueel foto’s maken. Deze gegevens blijven uiteraard volledig beschermd. Wij vinden het echter wel belangrijk dat resultaten waargenomen kunnen worden. “Meten is weten”.
3. De eerste 2 trainingen
Deze trainingen zijn ervoor om te kijken welke training optimaal is voor jou lichaam. Iedereen is anders en dat betekend dat iedereen op een andere manier moet trainen om zijn doe te bereiken. De eerste training van deze twee ontvang u uw eerste persoonlijk voeding en eventueel supplementen advies.
4. Vervolg fase
Bij deze stap zijn er vaak al minimaal twee weken voorbij. De eerst training is voor u uitgewerkt en u voeding kun u mee aan de slag gaan. Vanaf nu gaat PersonalProf er samen met u voor zorgen dat u doelstelling snel bereikt wordt. Elke sessie zal er een evaluatie moment zijn met betrekken tot voeding, training en lifestyle zodat we u altijd het beste advies kunnen geven. Offline is PersonalProf altijd bereikbaar om u buiten de studio te coachen.

Kan ik tijden mijn begeleiding op vakantie of naar het buitenland?

Bij PersonalProf is het geen enkel probleem u training voor korte tijd te onderbreken als u naar het buitenland of op vakantie moet. Onze trainers zullen persoonlijk training en voeding advies meegeven welke onderweg uitgevoerd kunnen worden.

Moet ik voor minimale tijd blijven trainen bij PersonalProf?

Bij PersonalProf werken wij met verschillende trajecten. Hoe een traject precies zal lopen staat voor niemand vast omdat iedereen anders is. Echter zijn er wel vaste richtlijnen die PersonalProf om het resultaat bij haar cliënten zoveel mogelijk te waarborgen. De trainers van PersonalProf zullen aan iedereen een zo eerlijk mogelijk advies geven over welk traject het beste voor hem of haar is. PersonalProf hanteert altijd een proefperiode waarin er altijd nog besloten kan worden om het traject niet te vervolgende met welke rede dan ook.

Kan ik een proefles doen?

Bij PersonalProf kunt u altijd terecht voor een gratis proefles! Neem contact op en wij plannen deze zo snel mogelijk met u in.

Training

Is Cardio niet goed voor mij om te doen?

Cardio kan positief en negatief werken voor het behalen van bepaalde resultaten. Wij vinden het niet altijd nodig dat iemand zich bezighoud met cardio trainingen en ondervinden hier zelf soms nadelige effecten van. Bij PersonalProf is voor alles een plaats en tijd en als de resultaten laten zien dat extra cardio training in jou voordeel kan werken zal dit gedaan kunnen worden op advies van een van onze trainers.

Mag ik naast training bij PersonalProf ook in mijn vrije tijd trainen?

Bij PersonalProf krijg je gratis toegang tot SportCentrum Coronel Sports in de tijd dat je bij PersonalProf actief bent. Op advies van PersonalProf zijn trainers kun je zelf extra trainen. PersonalProf zal dit alleen adviseren als dit meewerkt aan het behalen van jou doelstelling.

Kan ik bij PersonalProf ook alleen komen om te trainen?

Zeker, bij PersonalProf zijn wij specialist in het optimaal trainen van individuen. Wij zullen echter altijd vragen naar jou voeding achtergrond. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld actief bij een diëtist. Trainers van PersonalProf zijn het niet altijd eens met de richtlijnen van een diëtist en zullen hier dan ook eerlijk hun advies over geven aan de cliënt. Samen zullen we kijken wat het beste voor jou is in combinatie met trainen.

Kan ik met alleen training ook resultaat behalen?

Uiteraard is er een mogelijkheid om resultaat te behalen met alleen training. Dit zal echter nooit optimaal zijn. Als je heel graag van dat ene beetje buikvet af wilt zullen we toch echt goed naar je eetgewoontes gaan kijken.

Hoe lang moet ik minimaal trainen om resultaat te behalen?

Resultaat kan al behaald worden na je eerste training. Het meeste resultaat wordt zelfs behaald bij je eerste trainingen! Zodra het lichaam een nieuwe prikkel krijgt zal het hier op reageren. Je zult in het begin zien dat het nog moeilijk gaat. Oefeningen voelen onstabiel en het lichaam is snel uitgeput. In de eerst volgende training zal je echter al zien dat het lichaam beter reageert. Wij zien bij ons cliënten dat het lichaam het beste reageert op krachttraining naar ongeveer 4 tot 6 weken, het lichaam wordt dan ook wel “belastbaar” genoemd.

Voeding

Mag ik bepaalde producten/voedingsstoffen niet eten?

Bij PersonalProf zijn er geen producten of voedingsstoffen die niet genuttigd mogen worden. Door middel van “trial and error” kijken we welke voedingsstoffen optimaal zijn voor onze cliënten. Het kan namelijk zo zijn dat ons lichaam op bepaalde stoffen niet goed reageert, deze zullen wij dan adviseren te vermijden. Een simpel gezegde om te kijken welke voeding over het algemeen gezond is “ alles wat rent, vliegt, zwemt, groen is, geen barcode en e-nummers heeft kan genuttigd worden”.

Moet ik (eiwit)shakes nemen?

Niemand heeft een shake nodig. Echter kunnen bepaalde shakes een goede bron van eiwitten zijn als een toevoeging op je dagelijkse voeding. Een shake kan bijvoorbeeld ingezet worden na het sporten als een snel opneembare eiwtbron voor het lichaam of als tussendoor wanneer het lastig is een volledige maaltijd te nuttigen. Wij zullen uitgebreid advies hiervoor geven en kijken waar het voor iemand makkelijk is een shake te nuttigen.

Moet ik (voeding)supplementen nemen?

Niet voor iedereen is het nodig om supplementen te nemen. Bij veel mensen zien we juist dat er een afnamen is van het aantal supplementen dat geconsumeerd wordt. Bepaalde supplementen vinden wij een “must” in de huidige voeding omdat hier gewoon een gebrek aan is. Wij spreken dan over omega 3 visolie en multivitaminen. Extra ondersteunende supplementen kunnen op advies genomen worden voor het optimaliseren van resultaat.

Moet ik 6 keer per dag eten?

Niks “moet”. Wij zien bij veel mensen dat het eten van 6 keer per dag ( relatief kleinen maaltijden ) dat de stress op het lichaam een stuk minder wordt. Hierdoor wordt de kans op vetopslag ook minder. Bij veel mensen is 6 keer per dag eten niet haalbaar. Het is daarom ook niet mogelijk om met 3 of 4 maaltijden per dag super goed resultaat te behalen. Ook hier geld weer, afhankelijk van jou doel en mogelijkheden kijken we samen naar wat het beste is voor jou.

Mag ik geen brood meer eten?

Brood wordt door velen gezien als de grote boosdoener als het gaat om overgewicht. Brood is in onze ogen helemaal niet zo slecht. Vaak zien wij dat mensen gluten intolerant zijn en daardoor brood beter niet kunnen eten. Wij doen geen aanname of iemand wel of geen brood mag eten, wij laten de cliënt dit zelf ondervinden met verschillende voeding adviezen.

Moet ik mijn voeding aanpassen als ik wil komen trainen bij PersonalProf?

PersonalProf is een personal training bedrijf dat ervoor staat om mensen optimaal resultaat te laten behalen. Bij 80% van de lichamelijke doelstelling is voeding de leidraad. Wij laten iedereen die bij ons komt een voedingsdagboek bijhouden om te kijken of er plek is voor verbetering. Waar nodig bij bijvoorbeeld sportvasten of PersonalHormonalProfiling zullen de voeding richtlijnen aangepast worden naar jou persoonlijke behoefte ten opzichte van het protocol. Bij PersonalProf laten wij niemand een dieet volgen.

0
Connecting
Please wait...
Stuur een bericht

Op dit moment is er geen medewerker online, laat je bericht achter.

Je naam
* E-mail
* Wat is uw vraag?
Inloggen

Heeft u vragen? Stel uw vraag online aan ons!

Je naam
* E-mail
* Wat is uw vraag?
Chat is online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

Is uw vraag beantwoord?
PersonalProf

PersonalProf